Antena Căutare

Gazprom va finanta proiectul South Stream in Bulgaria

Rusia nu renunta la proiectul South Stream. Sau lasa impresia ca nu are de gand sa abandoneze acest proiect, atat de drag presedintelui Vladimir Putin, dar cu al carui viitor a devenit extrem de incert dupa patru ani de criza mondiala.

Prin urmare, Gazprom va finanta singur constructia gazoductului pe teritoriul Bulgariei. In schimb, Sofia nu va pretinde castigurile realizate din tranzitul de gaze pana in 2030. Altfel spus, toate laudele pentru Bulgaria care, fara a cheltui un ban, isi rezolva problema aprovizionarii cu resurse energetice. In plus , prezenta pe teritoriul ei a unei magistrale strategice de transport al gazelor naturale sporeste importanta tarii pe plan international.

Gazprom, ale carui ambitii nu par sa tina cont de nimic, isi asuma toate riscurile. Dintre cele mai mari. „Exista posibilitatea ca intreprinderea rusa sa nu poata umple la capacitatea proiectata viitoarea conducta. Cererea pentru productia Gazprom in Europa nu creste si, dupa toate proabilitatile, nu va creste”, crede analistul Raiffeisen bank, Andrei Polischuk.

Citeste continuarea articolului in incomemagazine.ro!

Citeste si... Bulgaria nu va finanta proiectul South Stream

Moneda nationala s-a depreciat usor pana la 4,5220 lei/euro... Cererea de combustibili si produse alimentare continua sa creasca!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x