Antena Căutare

Guvernul va privatiza anul viitor compania Oltchim!

Guvernul a demarat procedurile pentru privatizarea companiei Oltchim SA Ramnicu Valcea, informeaza Ministerul Economiei, potrivit Hotnews.

"Conform proiectului de scrisoare de intentie intocmit in urma discutiilor dintre reprezentantii Guvernului Romaniei si reprezentantii misiunii comune a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, urmeaza ca in prima jumatate a anului 2012 sa fie lansata privatizarea societatii comerciale Oltchim SA Ramnicu-Valcea", mai arata Ministerul Economiei.

In acest sens, Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie va proceda, in cursul anului 2011, la achizitia serviciilor de consultanta pentru privatizarea Oltchim.

Guvernul va angaja pana in luna august un cosultant recunoscut international pentru a pregati privatizarea Oltchim Ramnicu-Valcea, iar licitatiile pentru vanzarea acestor societati vor avea loc la mijlocul anului 2012.

Statul controleaza prin Ministerul Economiei 54,79% din capitalul combinatului chimic Oltchim.

La finalul anului 2010, Oltchim avea datorii de 2,289 miliarde lei, cu 22% peste obligatiile de plata de la 31 decembrie 2009, de 1,879 miliarde lei. Combinatul a inregistrat in intervalul 2007-2010 pierderi cumulate de peste 745 milioane lei.

Sursa: Hotnews

Evaziunea fiscala va exploda din 2013, cand TVA nu se va mai plati in vama... Doar 40% din firme au depus la ANAF declaratiile unice. Mai sunt trei zile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x