Antena Căutare

Investitii de 30 mil. € euro in infrastructura de schi din Brasov. MDRT da 90% din bani!

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si Primaria Brasov vor investi aproximativ 30 de milioane de euro in infrastructura de schi din Poiana Brasov. In 2013, acolo ar urma sa se desfasoare o parte din Festivalul Olimpic al Tineretului European.

"Brasovul va fi in 2013 gazda Jocurilor Olimpice ale Tineretului European. Vom avea 42 de tari prezente la competitii. Am inceput investitiile in acest sens. Se deruleaza lucrari in acesta perioada, la Rasnov se lucreaza la nivelul complexului de trambuline. O parte din ele sunt finalizate, va fi o partie de biatlon si, de asemenea, in Predeal sau alte localitati de pe Valea Prahovei se lucreaza, pentru ca acolo se va desfasura o parte dintre aceste competitii", a declarat, luni, primarul Brasovului, George Scripcaru.

Edilul din Brasov a mai precizat ca la Brasov vor avea loc competitiile pe gheata si ca "acel celebru patinoar" care a fost construit in oras, recent omologat de Comitetul Olimpic International, va fi urmat de un al doilea patinoar.

"Chiar aseara, presedintele Romaniei m-a intrebat cum stam din acest punct de vedere, pentru ca a avut o discutie cu Jacques Rogge, presedintele Comitetului Olimpic International, care i-a cerut sa confirme ca Romania isi va tine angajamentul pentru jocurile olimpice de iarna pentru tineret. I-am garantat ca se va intampla acest lucru", a spus Scripcaru.

Proiectul va viza in Poiana Brasov modernizarea si largirea partiilor existente, dar si amenajarea unora noi, precum si inaugurarea, anul viitor, a trei trasee de transport pe cablu.

"Proiectul va fi dat in folosinta in sezonul de iarna 2011-2012. E o investitie de 30 de milioane de euro derulata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care asigura 90% din fonduri", a mai declarat primarul Brasovului.

Gheorghe Ialomitianu: "Si in 2011 se vor face concedieri in sistemul bugetar"... Depozitele bancare, garantate pana la 100.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x