Antena Căutare

Jeffrey Franks: Economia Romaniei si-a incetinit cresterea. Creditele, mai scumpe

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI pentru Romania, a declarat intr-un interviu acordat agentiei Mediafax ca "sunt semne ca economia Romaniei si-a incetinit cresterea in trimestrul al doilea".

"Exista anumiti indicatori care arata o incetinire a cresteii economice in trimestrul doi. Trebuie sa vedem, cand vom avea datele finale, cat de mult a incetinit cresterea. Ne asteptam, totusi, la o evolutie pozitiva a PIB", a adaugat oficialul FMI.

Intrebat daca se asteapta ca acest ritm mai scazut al cresterii economice sa se mentina pana la finele anului, Franks a precizat ca FMI isi mentine deocamdata prognoza de crestere de 1,5% pentru intregul an, bazandu-se si pe avansul peste asteptari din primul trimestru.

Ingrijorarile legate de situatia din Grecia au avut ca efect, in ultimele zile, si cresterea primei de risc pentru Romania (aceasta se mareste in functie de evolutia economiei - n.r.), insa va trebui sa mai treaca o perioada pentru a se sti daca situatia este una de durata si va avea impact negativ, a mai spus seful misiunii FMI.

Consiliul Director al FMI a aprobat, luni seara, prima evaluare a noului acord de tip preventiv, prin care a pus la dispozitia Romaniei o transa de 481 milioane de euro.

Sursa: Antena3


Eliminarea subventiei la incalzire aduce economii la buget de 702,5 mil. de lei in acest an... FMI a pus la dispozitia Romaniei 480 milioane de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x