Antena Căutare

Ministerul economiei confirma informatiile privind comisionul de succes din oferta Renaissance si incepe negocierile cu rusii

Ministerul Economiei confirma informatiile publicate ieri in exclusivitate de antena3.ro, potrivit carora comisionul de succes al castigatorului licitatiei pentru intermedierea vanzarii pe Bursa a unui pachet de actiuni Petrom s-a situat peste un milion de euro si se situeaza intre 0,3 si 0,35%.

Reprezentantiiministerului au anuntat, de asemenea, ca in perioada imediat urmatoare, vor avea loc negocieri cu ofertantul selectat, in vederea incheierii contractului de intermediere.

Consortiul format din banca de investitii Renaissance Capital (Rusia), BT Securities, EFG Securities si Romcapital urmeaza sa scoata astfel la vanzare pe Bursa pachetul de 9,84% din actiunile OMV Petrom SA, pachet detinut de catre Ministerul Economiei.

In faza finala a licitatiei, adica a ofertelor financiare, au mai participat consortiile formate de Goldman Sachs, cea mai mare banca de investitii din lume, Morgan Stanley sau Nomura, ale caror oferte financiare au vizat un success fee (comision de succes) de circa 0,7 - 0,8%. Pe ultimul loc dupa deschiderea ofertelor financiare, s-a situat consortiul ING Bank - UBS. Pe masa Comisiei care a selectat intermediarul pentru vanzarea pachetului Petrom OMV pe bursa au stat numai cinci oferte financiare, avand in vedere ca numai cinci ofertanti au intrunit punctajul minim cerut in faza ofertelor tehnice.

Din comisionul de 0,325% cerut de consortiul condus de Renaissance, aproximativ aproximativ 0,14% vor reveni Depozitarului Central, respectiv Bursei de Valori Bucuresti, ceea ce inseamna ca, de fapt, consortiul Renaissance - BT Securities - EFG Securities - Romcapital va ramane cu circa 0,2%. Raportat la o valoare estimata a tranzactiei de listare de 500 mil. euro, inseamna ca acest consortiu va incasa circa un milion de euro, din care va deconta ulterior onorariile avocatilor si alte cheltuieli.

sursa:Antena3

foto: cdn.bloombiz.ro

Citeste si.. Comisionul de succes al consortiului cu cel mai bun punctaj in vanzarea pachetului Petrom s-ar situa in jurul a 0,35%

Euro si dolarul continua sa scada... Venitul lunar pe gospodarie a crescut cu 3,4%, la 2.308 lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x