Antena Căutare

Negocieri dure intre Deutsche Telekom si Guvernul elen

Deutsche Telekom vrea sa-si majoreze participatia la grupul OTE, insa nu fara negocieri dure cu guvernul de la Atena, care intentioneaza sa-si injumatateasca detinerea de 20%, potrivit portalului elen Capital.

DT are un pachet de 30% din actiuni si controlul asupra managementului operatorului telecom. Printre problemele pe care DT vrea sa le ridice se numara reglementarea pietei si relatiile cu angajatii.

Grupul german a suferit un soc masiv dupa recentele evolutii din Grecia, au afirmat surse pentru Capital. Nimeni nu vrea sa investeasca intr-un domeniu care nu asigura recuperarea investitiei, noteaza sursele. DT nu este un fond care sa vizeze plasamente pe termen scurt si are nevoie de un climat stabil pentru a implementa un plan de afaceri.

In plus, DT a sters 900 de milioane de euro din valoarea initiala de 3,8 miliarde de euro a investitiei la OTE, din cauza declinului cotatiei actiunilor.

Exista sentimentul ca pozitia Deutsche in privinta OTE ar putea fi asociata celei generale a Germaniei fata de criza din Grecia, potrivit Capital.

OTE controleaza in Romania 54% din capitalul Romtelecom, divizia locala de telefonie mobila Cosmote si reteaua de magazine Germanos, cu profil IT&C.

O delegatie DT-OTE ar trebui sa soseasca in aceasta saptamana la Bucuresti pentru a discuta pretul restului de actiuni pe care le mai detine Statul roman la Romtelecom, respectiv 46%.

Sursa: Jurnalul National

Cine sunt castigatorii reformei regiilor de stat... Dupa 3 ani de scadere, preturile apartamentelor au inceput sa creasca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x