Antena Căutare

Noul ministru al Muncii: Majorarea contributiilor sociale de la 16,5 la 35,55% este perfect corecta

Impozite mai mari decat in vremea fanariota! Ministrii proaspat unsi in posturi vor continua linia dura a predecesorilor lor.



Masura este criticata dur de patronate, sindicate, opozitie si Clubul Roman de Presa.

Majorarea contributiilor sociale, in urma activitatilor independente, de la 16,5% la 35,55 este perfect corecta, spune noul ministru la Muncii, Ioan-Nelu Botis. Motivatia noului sef de la ministerul muncii este simpla.

Artistii, sindicatele si patronatele sunt revoltate de proiectul de modificare a codului fiscal.

Daca in prezent, persoanele fizice autorizate sau cele cu venituri din drepturi de autor sunt taxate cu 16,5%, de la 1 ianuarie ar putea plati aproape 35% impozit.

Astfel, contributia la pensii va creste de la 10,5 la 24,43%, cea de asigurari de sanatate va ajunge la 8,35 de procente, in timp ce pentru asigurarea de somaj se va plati 0,78% fata de 0,5 in prezent.

Potrivit noului proiect, fiecare angajat ar urma sa isi achite singur contributiile. Proiectul este in dezbatere publica, iar daca va fi aprobat, va intra in vigoare de la 1 ianuarie.

Infrastructura romaneasca, bomba cu efect intarziat pentru viitorul transporturilor... VIDEO! Acordul cu FMI ramane in picioare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x