Antena Căutare

Numărul angajaţilor din Ministerul Culturii, cu 25% mai mic faţă de posturile aprobate. Evaluare şi debirocratizare, primele măsuri

Bogdan Gheorghiu, noul ministru al Culturii, şi viceprim-ministrul Raluca Turcan au declarat joi că o evaluare a angajaţilor instituţiei şi o debirocratizare a ei vor fi între primele măsuri avute în vedere.

La preluarea mandatului, ministrul Culturii a precizat că din 210 locuri aprobate în minister, în prezent, sunt ocupate 160. „Nu e un aparat supraîncărcat. Aici putem vorbi despre eficientizare, dacă e cazul”.

„Dacă o instituţie e subdimensionată nu înseamnă că e şi profesionalizată”, a punctat Turcan. „În fiecare instituţie publică va intra un audit extern care va arata nivelul exact de profesionalizare al instituţiei respective şi de eficientizare”.

Gheorghiu a adăugat, referindu-se la toate ministerele: „Specialiştii au fost înlocuiţi de pile, pentru a se întări aparatul partidului în Stat. Noi încercăm să reparăm aceste lucruri”.

Ralica Turcan a amintit că România, la nivel de consum cultural, se află pe ultimele locuri în Europa şi a afirmat că, pentru a evolua, este nevoie de „foarte multă muncă”, depusă atât de ministru, cât şi de angajaţi.

„Oameni cu spirit creator au fost sufocaţi în birocraţie până acum”, a adăugat Raluca Turcan, „astfel că misiunea noastră şi a dumneavoastră va fi să debirocratizăm tot ceea ce înseamnă atragere de proiecte culturale şi să încurajăm spiritul creator, să promovăm valorile pe plan naţional şi internaţional”.

„Fără un sprijin consistent de la Palatul Victoria nu vom putea pune în aplicare tot ceea ce ne propunem”, a completat Gheorghiu.

Sursa : news.ro

Ludovic Orban, decizie de ultimă oră! O nouă taxă ar putea fi introdusă... Veşti neaşteptate! Ce se întâmplă la acest moment cu economia României...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x