Antena Căutare

O treime din nemultumitii din asigurari sunt clienti ai Astra

Clientii Astra Asigurari, companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, au trimis la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) peste 2.800 de petitii si sesizari in primele sase luni din acest an, dublu fata de numarul reclamatiilor inregistrate pe tot parcursul anului trecut.

Cele 2.800 de petitii reprezinta peste o treime din totalul de 7.500 de reclamatii inregistrate de cele mai mari zece companii din piata asigurarilor generale in perioada ianuarie-iunie 2012. Astra era cea mai mare companie de asigurari generale la finalul anului trecut si avea 3,4 milioane de contracte. Aproape 90% din petitiile trimise la CSA de clientii Astra s-au dovedit intemeiate si au fost solutionate favorabil, in timp ce doua treimi din totalul reclamatiilor au fost legate de modul de gestionare a dosarelor de dauna.

Astra s-a aflat in mod constant in topul asiguratorilor cu cele mai multe reclamatii la CSA, in conditiile in care a avut o politica agresiva de crestere a afacerilor pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto, inclusiv prin preturi sub media pietei. De altfel, cele mai multe nemul­tumiri vin de la clientii cu polite auto care acuza modul in care sunt gestionate despagubirile.

CSA a luat o atitudine ferma fata de problemele din piata asigurarilor, in special a asigurarilor auto, pe care clientii le reclama pe diverse cai de mai multi ani. In aceste conditii, tot mai multi clienti au prins curaj si au inceput sa reclame pe cai oficiale aceste probleme, multe legate de plata cu intarziere a despa­gu­birilor datorate.

Mai multi sefi de companii de asigurari au fost amendati recent de CSA din cauza cresterii numarului de reclamatii. Cea mai mare amenda, de 30.000 de lei, a fost incasata de presedintele directoratului Astra Alexander Adamescu. Si sefii Asirom, Euroins si Omniasig au fost amendati de CSA. Cele trei companii au strans un numar cumulat de 3.600 de petitii.

Omniasig a inregistrat 1.650 de petitii in primele sase luni, fiind insa de mentionat ca in perioada ianuarie-aprilie aceste petitii au fost contabilizate de doua companii separate, respectiv Omniasig si BCR Asigurari (care au incheiat un proces de fuziune in luna mai). Asirom a avut 1.100 de petitii, dublu fata de numarul inregistrat pe tot parcursul lui 2011, iar Euroins a primit 840 de petitii.

Foto: marianhanganu.blogspot.com

Leul nu se mai opreste din cadere: Noi maxime istorice fata de Euro si dolar!... "Banul, ochiul dracului": Patriarhia Romana, mai profitabila decat multe companii de top...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x