Antena Căutare

Schimbări majore pentru pensiile speciale! Cât va ajuge să câștige un șofer la vârsta pensionării

Deși funcționarii din Parlament au o pensie specială, s-a decis ca aceasta să crească odată cu creșterea salariului funcționarului care se află în activitate.

Informații noi despre pensiile speciale! Senatul a adoptat un proiect legistlativ prin care pensia specială a funcționarului public să se actualizeze odată cu majorarea salariului de bază. Cât va câștiga un șofer la pensie

Deși funcționarii din Parlament au o pensie specială, s-a decis ca aceasta să crească odată cu creșterea salariului funcționarului care se află în activitate.

Astfel, secretarului general al Camerei Deputaţilor va fi cel mai bine plătit plătit funcţionar din Parlamentul. El va încasa chiar şi peste 16.000 lei, potrivit Digi 24. Nici şoferii parlamentarilor nu vor sta mai prost. Unii dintre ei ar putea ajunge la pensie cu un venit mai mare decât cel din salariu, urmând să primească şi 200 de lei în plus, la pensia de serviciu.

În prezent, proiectul de lege se află la Camera Deputaţilor, care este for decizional. El va intra în dezbaterea Comisiei pentru Buget-Finanţe, Drepturile Omului, Administraţie Publică şi Juridică şi apoi a Comisiei pentru Muncă, care va vota un raport, ca recomandare pentru plen.

Potrivit digi24, Secretarul General va putea primi o pensie de 16.00 de lei, în timp ce un șofer la Camera Deputaților poate ajunge la o pensie de 3.700, în condiţiile în care astăzi câştigă puţin peste 3.400 lei.

Curs valutar 28 februarie 2019. Ce se întâmplă cu Euro în ultima zi din februarie... Au crescut pensiile! În urma recalculării, aceste categorii de români vor avea pensia dublată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x