Antena Căutare

Raport: Veniturile din turismul romanesc au scazut cu 16%, in ultimii patru ani!

Criza economica a afectat veniturile turismului din Romania. Acestea s-au redus cu 16% in ultimii patru ani, in principal din cauza scaderii numarului de turisti straini, dar si a cheltuielilor mult mai mici inregistrate de turistii autohtoni.

Aceasta scadere masiva semnifica, in cifre, o reducere de 160 de milioane de euro, incepand cu 2008, in cazul turistilor straini care vin in tara noastra. Romanii si-au redus si ei cheltuielile in aceasta perioada, de la 1 miliarde euro in 2008, la 900 milioane.

Raportul, furnizat de PWC Romania, arata ca industria turistica a contribuit cu 1,4% la PIB, ceea ce inseamna aproape 6 miliarde de euro. Este, insa, o contributie mica adusa produsului inern brut, tinand cont ca sectorul turistic al vecinilor bulgari reprezinta 3,6% din PIB, 4% in Ungaria si 2,8 in Cehia.

Reprezentantii PWC sunt de parere ca, desi Romania are un potential turistic ridicat, infrastructura de transport si cea hoteliera, care nu respecta standaredele europene, impiedica dezvoltarea adecvata a acestuia. In plus, se resimte lipsa unui numar suficient de personal autorizat, majoritatea dintre cei care au astfel de calificari au ales a lucreze in afara.

BM a scazut prognoza de crestere a Romaniei la 1,2%... Fructele si legumele s-au scumpit din nou luna trecuta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x