Antena Căutare

Romania, din ce in ce mai atractiva pentru investitorii straini

Investitorii straini s-ar putea reintoarce in Romania. Cel putin asa reiese dintr-un studiu al unei companii imobiliare. Ei sunt atrasi de Europa Centrala si de Est si se retrag usor din zonele dezvoltate cum sunt tarile vestice.

Un sfert din cei 350 de investitori care au participat la studiu s-au aratat interesati de Romania. Este un progres semnificativ, in conditiile in care in 2010, in cadrul aceluiasi studiu, doar 16% intentionau sa faca afaceri la noi.

Dintre tarile vest-europene, cea mai atractiva este Germania. O treime dintre cei intervievati au indicat-o drept tinta pentru plasamente financiare.

Cele mai atractive investitii din domeniul imobiliarelor sunt centrele comerciale, considera specialistii intervievati. Ei sustin insa ca, in ciuda acestui interes, piata imobiliara din regiune va intampina greutati si anul acesta. Principalul motiv este dificultatea de a accesa credite. La asta se adauga si cresterea continua a dobanzilor, precum si inflatia.

Romania are mare nevoie acum de reintoarcerea investitorilor straini. Daca la finele anului trecut s-a inregistrat o usoara revigorare a sectorului constructiilor, ianuarie a inceput destul de prost.

Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 10% fata de aceeasi perioada din 2010. Comparativ cu luna decembrie, scaderea a fost de 6,3%.

Sursa: Antena3

Preturile au crescut in februarie cu 0,77%. Cea mai mare scumpire, la cartofi: +10,34%... Leul continua sa se deprecieze in raport cu euro. Vezi cursul BNR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x