Antena Căutare

Romania si-a incalcat majoritatea angajamentelor fata de TUI

Unul dintre cele mai vechi proiecte ale municipalitatii constantene, constructia unei pasararele in zona centrala a statiunii Mamaia, a pierdut finantarea de 4,64 milioane de lei, fiind iarasi amanat. Desi constructia acestei pasarele, de care depinde introducerea unei linii de croaziera intre Mangalia si Mamaia, este una dintre cerintele exprese ale tour-operatorului TUI de revenire pe litoral, proiectul nu va fi implementat probabil nici in acest an.


Demersul a fost facut dupa ce Senatul aprobase proiectul de lege referitor la darea in administrare autoritatii locale a tere¬nului proprietate publica a statului, inca din octombrie 2009.

Din nefericire, acum Consiliul Local Constanta dispune de teren, dar nu mai are bani pentru realizarea proiectului, care ar insemna un plus de imagine pentru turismul de litoral romanesc, cu atat mai mult cu cat inaugurarea unei linii de croaziera intre Mangalia si Mamaia a fost unul dintre motivele pentru care tour-operatorul international TUI a acceptat sa revina in Romania in sezonul estival 2010. In ceea ce priveste gasirea unei noi surse de finantare, in urmatoarea perioada reprezentantii primariei sunt extrem de sceptici.

In aceste conditii, oficial, proiectul a fost trecut in stand-by. „Nu mai avem siguranta ca vom primi fondurile care ne-au fost promise de Ministerul Turismului pentru ca nu stim daca acestea pot fi reportate de la un an la altul", a declarat viceprimarul Constantei, Decebal Fagadau.

Tot articolul, in Financiarul

Trei variante pentru taxarea suplimentara a institutiilor bancare... Promisiune: Semnal digital TV pentru orice locuinta in Romania anului 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x