Căutare Live

Roșia românească cucerește piața bulgărească. România exportă masiv în afară

Anul acesta, România cucerește piața bulgărească cu exportul de roșii.

Roșii românești

http://www.agrostandard.ro

Roșiile românești au început anul acesta să fie exportate în proporție de 69% în Republica Moldova, deși consumăm zeci de mii de tomate ce provin din Turcia.

Conform statisticilor, în primele șapte luni ale anului, România a importat aproximativ 56,4 mii tone de roșii, în scădere față de perioada similară a anului trecut, când a cumpărat de peste granițe peste 60,6 mii de tone. Exporturile de tomate s-au majorat în perioada analizată de aproximativ patru ori, de la aproximativ 273 de tone la peste 1.100 de tone.

Anul trecut, fermierii români nu au exportat deloc, iar conform INS, în 2019, roșiile din piețele bulgărești sunt din România. Explicația ar putea fi și diferența de preț. Spre exemplu, în luna septembrie, fermierii români aveau la poarta fermei un preț aproape la jumătate față de bulgari.

Citește și: Primele roşii româneşti au ajuns în pieţe. Sunt de aproape cinci ori mai scumpe decât cele din import!

Citește și: Cum sunt păcăliți românii, la piață! Un detaliu îi dă de gol pe vânzători

Citește și: Cum deosebești roșiile românești de cele de import. La ce trebuie să fii atent, când le cumperi din piață. Vânzătorul te poate păcăli!

Sursă: editiadedimineata.ro

Rosneft a renunţat la tranzacţiile în dolari în favoarea celor în euro, pentru a se proteja de sancţiunile americane... ANAF, lovitură uriașă! Românii rămân fără bani dintr-un singur click! Ce pregătește Fiscul...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri