Românii preferă de obicei să meargă prin piețe și să cumpere legume și fructe românești, pe care le consideră mult mai calitative față de cele din import. Totuși, mulți clienți sunt păcăliți în cel mai șocant mod posibil! Ce au descoperit inspectorii?
Sunt și mulți români care consumă în mod frecvent legume și fructe din import. Totuși, indiferent de proveniența acestora, clienții trebuie să aibă grijă la modul în care comercianții pot păcăli.
Comercianţi de legume şi fructe din Bucureşti şi din ţară au fost sancţionaţi de inspectorii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) cu 137.500 de lei şi 142 de avertismente, pentru abateri legate de etichetare, informează ministerul de resort.
- CITEȘTE ȘI: Atenție la roșii, ardei, pepene. Legume și fructe pline de hormoni de creștere, în piețele din România
"MADR continuă verificările în toate pieţele agroalimentare din Bucureşti şi din ţară, în depozitele en-gros, precum şi în hipermarket-uri, punând accent pe etichetare: indicarea corectă a localităţii de producţie, a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, a prospeţimii acestora şi a ţării de origine şi categoriei de calitate pentru produsele provenite din import sau comerţ intracomunitar. Până la această dată, în municipiul Bucureşti şi toate judeţele din ţară, în urma acţiunilor de verificare a pieţelor agroalimentare, a hypermarket-urilor şi a depozitelor en-gros de legume şi fructe, pentru abaterile constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 137.000 lei şi 142 avertismente cu planuri de remediere", se arată în comunicatul transmis marţi Agerpres.
Având în vedere cererea crescută din această perioadă din partea consumatorilor de a se aproviziona cu legume şi fructe, inspectorii din cadrul Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene şi a municipiului Bucureşti au intensificat acţiunile de monitorizare şi verificare a comerţului cu legume şi fructe pe toată filiera, de la producere până la comercializare, astfel încât consumatorii să poată beneficia de produse de calitate şi etichetate cu toate elementele obligatorii.
În cadrul Programului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe şi cereale, Autoritatea Naţională Fitosanitară a prelevat până în prezent la nivel naţional un număr de 2.116 probe, din care au fost analizate 2.082, în vederea depistării depăşirilor de reziduuri de pesticide, în lucru aflându-se un număr de 34 probe.
"Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele şi fructele din producţia autohtonă întrunesc standardele de calitate şi nu prezintă risc pentru consumatori", spun reprezentanţii ministerului.
Oameni cu dizabilităţi ţinuţi în cuşti și legați de pat cu fâșii din cârpe! Apel urgent pentru salvarea pacienților inte... Scandalul momentului în România! Poliția l-a trimis pe hoț la ușa victimei! Ce a urmat...