Antena Căutare

Salariu record la stat in Romania: 29.000 de euro/luna: Vezi cine castiga acesti bani!

Angela Toncescu este sefa Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Desi Parchetul a fost sesizat si in anul 2008 in legatura cu salariul acesteia, iar la inceputul lui 2011 a fost verificata si amendata de ANI, bugetara se afla in continuare la sefia CSA.

Toncescu are un salariu fabulos nu numai pentru Romania, dar si la nivel mondial. Castiga de 21,7 ori mai mult decat presedintelui tarii si mai mult decat presedintele Statelor Unite, care are aproximativ 277,000 de euro. De asemenea castiga lunar mai mult si decat seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso care are 293,000 de euro pe an.

Romanii, codasii Europei la salarii

Pe de alta parte, romanii au in continuare unul dintre cele mai mici salarii medii din Europa: 162 de euro pe luna, astfel suntem depasiti doar de Bulgaria, cu 138 de euro pe luna.

Pe de alta parte, grecii au un salariu mai mult decat decent, 877 de euro, leafa medie pe luna. Desi salariile elenilor vor mai reduse, parte din acordul cu UE, prin care vor primi 130 de miliarde de euro imprumut, iar o alta suta de miliarde, datorie externa, vor fi stersi, acestia vor avea in continuare un salariu mult peste media europeana.

Ungaria are un salariu mediu de 296 de euro, Polonia 336 de euro, tarile din nord ofera salarii medii care depasesc mia de euro. Luxemburg are salarii medii de 1801 euro, iar Olanda 1442 euro.

Foto: Intact Images

Iranul sisteaza exportul de petrol catre Franta si Marea Britanie... Campionii accesarii fondurilor prin POSDRU: Sorina Placinta si PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x