Antena Căutare

Salariul mediu, mai mare in Capitala decat in alte orase. Costul vietii, apropiat

Salariul mediu net din Bucuresti este cu 30 de procente mai mare decat in Iasi, Timisoara si Cluj, insa costul vietii din aceste orase este apropiat de cel din Capitala, arata un studiu al companiei de consultanta A.T. Kearney care analizeaza sapte orase din Romania.

Salariul mediu net este de 2.091 lei pe luna, in timp ce locuitorii din Iasi, Timisoara si Cluj castiga 71-72% din salariul mediu al unui bucurestean.

In ceea ce priveste puterea de cumparare, clasamentul se pastreaza, procentajele fiind insa usor diferite. Capitala are astfel cel mai ridicat cost al vietii, fiind urmata de Iasi (97,2% din nivelul inregistrat in Capitala), Cluj (94,3%) si Timisoara (91,9%).

Alimentele de baza costa cel mai mult in Zalau si Calarasi (cu peste 6% peste preturile din Bucuresti), acolo unde se gasesc si cele mai mici salarii.

In Iasi, alimentele de baza sunt in medie cu 5,5% mai scumpe decat in Capitala, iar in Timisoara si Cluj sunt cu 4,7%, respectiv 7,2% mai ieftine.

Cele mai mici preturi la alimente de baza au fost inregistrate in Ploiesti, reprezentand 82,8% din media Bucurestiului.

Articolele vestimentare au preturi apropiate de cele din Capitala in Iasi, Timisoara, Cluj si Ploiesti.

Preturile practicate in restaurante si baruri sunt cu pana la 40% mai ieftine in orasele de provincie decat in Capitala.

Sursa: Antena3

Leul s-a depreciat in raport cu euro. Cursul pentru francul elvetian, la maximul istoric... Vezi ce salarii vor romanii care cauta un job in strainatate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x