Antena Căutare

Salariul mediu net in ianuarie: 1467 lei. In scadere cu 137 fata de luna decembrie 2011

Veniturile romanilor au fost mai mici in luna ianuarie fata de luna decembrie, ceea ce era de asteptat, avand in vedere ca ultima luna din an este si luna primelor.

Salariu mediu net a fost de 1.467 lei in ianuarie 2012, cu 137 de lei mai mic fata de ultima luna din 2011.


Angajatii din domeniul IT au castigat cei mai putini bani, salariile lor micsorandu-se cu 24,3%. Venituri mai mici au avut si cei care se ocupa de fabricarea produselor farmaceutice, lucratorii din silvicultura si exploatare forestiera.

In sectorul bugetar, s-au inregistrat scaderi in invatamant. Salariul s-a micsorat cu aproape 3%, ca urmare a reducerii platii cu ora a cadrelor didactice, din cauza vacantei scolare.

Venituri cu 2% mai mici s-au inregistrat si in sanatate si asistenta sociala, ca urmare a neplatii drepturilor salariale cuvenite.

La polul opus, cele mai mari cresteri ale salariului mediu net s-au inregistrat in activitatile de prelucrare a lemnului, posta si curierat. Majorarile au ajuns la peste 10%.

Patru companii petroliere din Bulgaria vor fi amendate pentru formarea unui cartel... O mie de miliarde de euro! Atat ar costa falimentul Greciei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x