Antena Căutare

Social-democratii si ecologistii germani propun taxarea bogatilor cu 1%

Doua partide germane de opozitie, social-democratii si ecologistii, vor ca Germania sa urmeze Franta si sa aplice o taxa pe averea bogatilor, care ar putea aduce anual circa 11,5 miliarde de euro suplimentar la bugetul de stat. Cele doua partide sustin o taxa pe avere de 1% pentru persoanele care detin active de peste 2 milioane de euro.

Sustinatorii taxei afirma ca aceasta ar fi suficient de redusa pentru ca bogatii sa nu o observe, dar suficienta pentru a asigura bugetului federal 11,5 miliarde de euro anual. Pana in prezent, cancelarul Angela Merkel nu si-a manifestat interesul, dar pozitia executivului s-ar putea schimba pana la urmatoarele alegeri federale din 2013, informeaza AFP.

O taxa pe avere nu este ceva abstract, Germania avand deja o astfel de taxa, insa aceasta nu a fost efectiv implementata din 1997. Franta are un sistem de taxare similar, la fel si Islanda, Norvegia, Olanda sau India. Mai mult, Franta intentioneaza sa introduca de anul urmator o taxa de 75% pentru persoanele cu venituri mari. Taxa a fost unul dintre angajamentele cheie ale presedintelui Francois Hollande in timpul campaniei electorale.

Seceta, o afacere: Romania exporta apa in Ungaria ... Fructele, fruntase in topul scumpirilor din luna iulie. Vezi evolutia preturilor din ultima perioada!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x