Antena Căutare

Turistii straini prefera Bulgaria in dauna Romaniei

Romania atrage de aproape cinci ori mai putini turisti straini decat Bulgaria si incaseaza de peste trei ori mai putini bani din aceasta sursa, diferentele fiind si mai mari comparativ cu alte tari, precum Ungaria, Cehia sau Polonia.

Datele reies dintr-un raport al Organizatiei Mondiale a Turismului pentru anul 2009, care nu include insa si Romania, cifrele aferente turismului autohton fiind extrase din datele Institutului National de Statistica si ale Bancii Nationale.

Astfel, potrivit INS, sosirile cetatenilor straini in structurile de primire turistica au numarat 1,275 milioane in 2009. Datele BNR privind balanta de plati din turism arata pe 2009 intrari de 882 milioane euro (circa 1,2 miliarde de dolari). Nici in 2010 indicatorii turismului romanesc nu arata mai spectaculos: circa 1,3 milioane de turisti straini si incasari aferente de 860 milioane de euro.

In schimb, raportul Organizatiei Mondiale a Turismului arata ca in Bulgaria au sosit in 2009 peste 5,7 milioane de turisti straini, care au cheltuit 3,72 miliarde de dolari.

Ungaria a fost vizitata de 9 milioane de turisti straini, care au lasat in tara vecina 5,63 miliarde de dolari. Cehia a atras putin peste 6 milioane de turisti straini, castigand aproape 6,5 miliarde de dolari de pe urma lor, iar Croatia a incasat 8,88 de miliarde de dolari de la cei 9,3 milioane de turisti straini care au vizitat acest stat in 2009.

Citeste si Jurnalul!

Piraeus Bank Grecia: Vanzarea operatiunii din Romania nu a fost niciodata luata in considerare. Romania este un generato... EADS a deschis o uzina in Romania unde se vor produce componente pentru Airbus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x