Antena Căutare

TVA-ul Romaniei la alimentele de baza aproape de cel al danezilor, care au un salariu mediu de peste 2000 de euro

Romania isi mentine valoarea TVA-ului pentru alimente de baza la o cota foarte inalta, de 24 %. Doar Danemarca mai retine o suma mai mare pentru alimentele de baza, de 25% la suta, totusi salariul mediu al danezilor depaseste 2000 de euro pe luna.

Daca Romania si Danemarca percep unul dintre cel mai mare TVA pentru alimentele de baza, la celalalt pol al clasamentului se afla tari precum Malta sau Marea Britanie care nu percep nici un fel de taxa pentru aceste alimente.

Conform datelor prezentate miercuri seara in emisiunea "Subiectiv" media europeana este de numai 9%. USL-ul in general si senatorul Dan Voiculescu in particular au cerut de ani buni reducerea acestui TVA la cel putin 10 procente.

Ministrul Agriculturii Stelian Fuia a anuntat ca Guvernul nu ia in calcul pentru acest an scaderea TVA pentru aceste produse. Chiar inainte de a fi schimbat, fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabara declara ca va propune scaderea TVA pentru alimente de la 24 la 10%.


Danemarca 25%
Romania 24%

......................

Media UE 9%
Germania 7%
Franta 5,5%
Spania 4%
Italia 4%
Marea Britanie 0%
Malta 0%

Foto: Captura Antena3

Negoita ii da 45 de milioane de euro lui Prigoana via Primaria Sectorului 3... Cum va arata Capitala in 2035? Cele sapte gari unite prin linie de metrou, tunele sub Herastrau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x