Antena Căutare

VIDEO! Nici dupa 11 ani Autostrada Soarelui nu ajunge pe Litoral

Pe 20 iunie 2012 se implinesc 11 ani de la inaugurarea lucrarilor la Autostrada Soarelui - A2 Bucuresti-Constanta de catre fostul premier Adrian Nastase si fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea. Dar, desi termenele au curs unul dupa altul, toate guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria promitand finalizarea santierului, romanii nu vor avea sansa sa ajunga nici anul acesta pe Litoral, fara a experimenta mersul bara la bara intre Cernavoda, Medgidia si Murfatlar.

Fostul ministru PDL al Transporturilor, Alexandru Nazare a promis ca lucrarile de pe portiunea Cernavoda-Medgidia-Murfatlar, in lungime de circa 37 de kilometri, vor fi finalizate pana la date de 30 iunie 2012, lucru sustinut si de actualul ministru Ovidiu Silaghi. Situatia din teren arata insa cu totul altceva. In cel mai fericit caz, in aceasta vara se va da drumul la trafic pe doua benzi, cate una pe sens, intre Cernavoda si Medgidia, ceea ce va duce la crearea de ambuteiaje ca pe soseaua veche, DN 22c.

Turistii care tintesc sudul Litoralului vor putea respira insa mai usurati, in Murfatlar putand face dreapta pana la tronsonul de autostrada Murfatlar-Valu lui Traian (14 kilometri, inauguraţi în vara 2011) si, apoi, folosi noua Centura a Constantei (7 km), ce ajunge pana la nodul rutier de la Agigea, in DN 39, sprea Eforie - Costinesti - Neptun - Mangalia - Vama Veche.

Autostrada dintre Cernavoda si Constanta este executata de asocierea Astaldi - Max Boegl, iar centura Constanta de FCC Construccion - Astaldi, valoarea totala fiind de aproape 2,3 miliarde de lei, fara TVA.

Romania risca sa ramana fara finantare europeana pentru autostrazi... Profit de 420 mil. de lei pentru EximBank in perioada de criza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x