Antena Căutare

Vin banii de la FMI!

Cea de-a cincea transa din imprumutul de la Fondul Monetar International (FMI), in valoare de 913 milioane de euro, va intra astazi in rezerva Bancii Nationale a Romaniei (BNR).


"Toate discutiile legate de tipul de acord pe care ar putea sa-l incheie autoritatile romane cu FMI si durata unui eventual nou acord ar putea avea loc in urmatoarele luni, odata ce guvernul ne va da un semnal clar ca vrea sa inceapa aceste discutii", a declarat Jeffrey Franks, seful delegatiei FMI in Romania.

Reprezentantii BNR apreciaza ca aceasta transa din imprumut va contribui la cresterea incredereii investitorilor straini in economia romaneasca, insa previziunile oficialilor Fondului se mentin pesimiste. Acestia anticipeaza ca Romania va scapa de recesiune abia in al doilea semestru din 2011 si recomanda guvernului tinerea cheltuielilor sub control si cresterea colectarii de bani la bugetul de stat.

Sursa: Financiarul

Cum se protejeaza Isarescu de riscul valutar: jumatate din economii in lei, jumatate in valuta... Adriean Videanu isi pune in cap francezii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x