Căutare Live

Vremuri vechi, bani noi! Banca Națională a României introduce o nouă monedă

Banca Națională a României lansează luni, în circuitul numismatic, o monedă din argint dedicată împlinirii a 115 ani de la nașterea Irinei Constantziu - Vlassopol, se arată într-un comunicat al băncii transmis AGERPRES.

Banca Națională a României lansează luni, în circuitul numismatic, o monedă din argint dedicată împlinirii a 115 ani de la nașterea Irinei Constantziu - Vlassopol, se arată într-un comunicat al băncii transmis AGERPRES.

Moneda are o valoare de 10 lei, este din argint cu titlul 999?, are forma rotundă, diametrul de 37 de milimetri, greutatea de 31,103 grame și cantul zimțat.

Aversul monedei prezintă cargoul 'Inginer N. Vlassopol' pe care a navigat Irina Constantziu-Vlassopol și o reprezentare parțială a planiglobului, inscripția 'ROMANIA', stema României, anul de emisiune '2015' și valoarea nominală '10 LEI'.

Reversul monedei redă portretul Irinei Constantziu-Vlassopol și inscripția circulară 'IRINA CONSTANTZIU-VLASSOPOL — 115 ANI DE LA NASTERE'.

Potrivit BNR, monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

'Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 320 lei/buc', se arată în comunicat.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României, mai reiese din comunicatul citat.

Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri