Antena Căutare

Hrană sănătoasă în școli pentru circa 2 milioane de copii. Ce alimente promite Statul că le va asigura elevilor

Guvernul este pe cale să aprobe bugetul pentru implementarea „Programului pentru şcoli al României”. Astfel va asigura hrană sănătoasă pentru elevi.

Galerie
„Programului pentru şcoli al României” continuă și în noul an școlar | Shutterstock

Aproximativ 2 milioane de copii vor primi hrană sănătoasă la școală. Bugetul programului este pe cale să fie aprobat de Guvern.

Hrană sănătoasă în școli pentru circa 2 milioane de copii. Ce alimente promite Statul că le va asigura elevilor

„Programul pentru școli al României” este pe masa Guvernului, care trebuie să aprobe bugetul. Conform unei surse, acesta depășește 760 de milioane de lei. Din această sumă, 86 de milioane de lei reprezintă bani europeni.

Citește și: Angajata unei școli a ajuns la închisoare după ce a furat dn cantină aripioarele picante. Hoția s-a ridicat la 1 milion de dolari

Articolul continuă după reclamă

Proiectul este finanțat de Ministerul Agriculturii, însă autoritățile locale și directorii grădinițelor și școlilor trebuie să se ocupe de gestionarea acestuia.

Prin intermediul acestui program s-ar asigura hrana sănătoasă a aproape 2 milioane de copii, elevi de grădiniță sau de școală. Aceștia vor primi fructe, legume, dar și produse lactate și panficație proaspete.

Acest program a fost în desfășurare și anul trecut, iar 1,8 milioane de copii au beneficiat de hrană sănătoasă.

Citește și: Cele mai căutate licee din București. Cu ce medii de admitere au fost admiși elevii anul trecut

Potrivit guvernanților, în anul școlar care stă să înceapă și mai mulți copii ar putea primi produsele alimentare menționate anterior.

„Guvernul a luat, astăzi, mai multe decizii care pregătesc viitorul an şcolar. Aproape 1,9 milioane de copii care merg la grădiniţă sau la şcoală vor primi în continuare fructe, legume, produse lactate şi de panificaţie proaspete.

Continuă astfel programul pentru şcoli al României de care au beneficiat aproximativ 1,8 milioane de copii în cursul anului precedent, iar acest program continuă şi se extinde.

Bugetul total al programului depăşeşte 760 de milioane de lei din care peste 86 de milioane reprezintă ajutorul financiar alocat de către Uniunea Europeană”, a declarat Mihai Constantin, în cadrul conferinței de presă susținute miercuri la Palatul Victoria.

Citește și: Ministerul Educației lămurește ce sunt „sălile de detenție” pe care oficialii vor să le introducă în școli. Ce scop au de fapt

De asemenea, acesta a specificat faptul că cei de la grădiniță și școli - până în clasa a VIII-a inclusiv - vor beneficia de două porții de fructe și legume, dar și de trei porții de lapte sau produse lactate și cinci produse de panificație.

Totodată, guvernanți doresc să îi implice pe copii în activități educative care să îi inițieze în cultura alimentelor sănătoase și consumul acestora.

„În plus, ei vor fi şi învăţaţi de ce este important să mâncăm sănătos prin acţiuni educative despre nutriţie incluse în acest program”, a mai specificat Mihai Constantin.

Citește și: Noi reglementări privind țigările electronice. E vorba de amenzi în cazul în care nu se respectă legea

„Programul este finanţat de către Ministerul Agriculturii, dar derularea sa efectivă cade în responsabilitatea autorităţilor administraţiei publice locale şi în responsabilitatea directorilor grădiniţelor şi şcolilor care răspund de buna desfăşurare a acestui program”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu a adus în discuție și alocarea unor fonduri pentru infrastructura din învățământul superior. Guvernanții doresc să vină în sprijinul unor universități pentru a finaliza lucrările din cadrul căminelor studențești.

„În zona universitară sprijinim Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Oradea, precum şi Politehnica Bucureşti pentru finalizarea lucrărilor la căminele studenţeşti. Ministerul Educaţiei va primi în plus 40 de milioane de lei necesari pentru continuarea investiţiilor în extinderea spaţiilor de cazare şi de învăţământ”, a declarat premierul.

Dascălii vor putea fi notați de elevi din toamnă. Cum au reacționat cadrele didactice la această veste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x