Antena Căutare

O profesoară nu a mai vrut flori în prima zi de școală. Care a fost cerința acesteia și cum au reacționat părinții

A început un nou an școlar. Elevii se întorc în băncile școlii, iar părinții și profesorii fac din nou echipă pentru ca cei mici să aibă parte de un parcurs de succes și în acest an.

Galerie
A început un nou an școlar, iar profesorii au fost copleșiți de gesturile elevilor | Shutterstock

Astăzi a început un nou an școlar. Prima zi de școală a venit cu emoția noului început, a regăsirii, dar și cu goana după flori.

O profesoară le-a spus explicit părinților că nu dorește să primească flori în prima zi a noului an școlar. În schimb, a avut o cerință inedită.

Citește și: Câte zile libere vor avea profesorii în anul școlar 2024-2025. Cum arată calendarul complet

O profesoară nu a mai vrut flori în prima zi de școală. Care a fost cerința acesteia și cum au reacționat părinții

Articolul continuă după reclamă

Reîntoarcerea elevilor în băncile școlii trezește un amalgam de sentimente în fiecare dintre noi. Fie amintirile din zilele de școală ies la suprafață, fie emoțiile pentru cei mici ne cuprind. Totodată, lumea parte să intre într-un curs deosebit, agitația punând stăpânire peste toți, de la mic, la mare.

Citește și: De ce vor avea nevoie elevii neapărat din toamnă. Părinții trebuie să fie atenți la această cerință

Unul dintre cele mai disputate subiecte ține de florile pentru cadrele didactice. Deși unele voci condiseră că gestul este învechit, mulți îl văd ca pe un semn de apreciere a cadrului didactic.

Nu doar părinții au păreri împărțite, ci și profesorii. O profesoară i-a îndemnat pe părinți să nu îi aducă flori în prima zi de școală.

Citește și: Ministerul Educației lămurește ce sunt „sălile de detenție” pe care oficialii vor să le introducă în școli. Ce scop au de fapt

Aceasta le-a propus părinților să direcționeze banii de flori pentru o cauză nobilă.

„Cu bănuţii să facă alte lucruri mai frumoase, de exemplu să îi doneze pentru copiii care au probleme”, a declarat Georgeta Șerban, potrivit ObservatorNews.ro.

„Doamna ne-a recomandat să ajutăm un copil bolnav în loc să-i cumpărăm flori”, a dezvăluit o mămică în prima zi de școală.

Citește și: Anul școlar 2024-2025. La ce dată începe școala și câte zile de vacanță vor avea elevii

„Nu-i obligatoriu dar e un gest frumos, aşa am fost învăţaţi întotdeauna”, a spus un alt părinte.

În luna septembrie, vânzările de flori cresc cu până la 30%. Potrivit unui florist, oamenii aleg pentru cadrele didactice buchete personalizate în culorile toamnei sau chiar plante în ghiveci.

„Aleg nuanţele toamnei, plante în ghiveci, dar sunt şi mai pretenţioşi. Buchete mai deosebite cu hortensie sau orhidee, mai speciale”, a spus Igor Botnariu, florist.

Citește și: Dascălii vor putea fi notați de elevi din toamnă. Cum au reacționat cadrele didactice la această veste

„Creioane pentru că sunt de la şcoală, ursuleţul pentru că o iubesc pe doamna şi florile pentru că sunt culori de toamnă”, a prezentat în fața camerei un elev buchetul ales special pentru fosta învățătoare.

Citește și: Un elev din Constanța a obținut cea mai mică medie din România la Evaluarea Națională. Copilul a primit doar punctul din oficiu

Cozile din această dimineață de la florării arată faptul că ”tradiția” este respectată încă de o sumedenie de români. Flori se găsesc acum și în supermarketuri, unde un buchet costă aproximativ 20 de lei, în timp ce în florării prețurile pornesc de la 50 de lei.

Google sărbătorește ziua de azi, 9 septembrie 2024, cu un doodle special. Ce reprezintă animația cu bezele... Care a fost reacția unor britanici când au gustat din mâncarea tradițională românească. Ce au putut să spună despre sarm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat Marti, 17.09.2024, 16:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x