Antena Căutare

34 de oameni au murit şi peste 250 sunt dați dispăruţi, după ce un baraj de reţinere a deşeurilor s-a rupt! Oamenii legii sunt în alertă maximă

Autorităţile braziliene au anunţat sâmbătă un bilanţ provizoriu de 34 de morţi  în urma revărsării de noroi provocate de ruperea, cu o zi înainte, a unui baraj aparţinând gigantului miner Vale, în sud-estul ţării, iar speranţele găsirii celor aproape 300 de persoane date dispărute erau slabe, ploaia îngreunând şi mai mult căutările, relatează AFP.

Autorităţile braziliene au anunţat sâmbătă un bilanţ provizoriu de 34 de morţi în urma revărsării de noroi provocate de ruperea, cu o zi înainte, a unui baraj aparţinând gigantului miner Vale, în sud-estul ţării, iar speranţele găsirii celor aproape 300 de persoane date dispărute erau slabe, ploaia îngreunând şi mai mult căutările, relatează AFP.

Cerul era degajat la începutul zilei, iar mai multe averse au avut loc după-amiaza (ora locală), formând bălţi mari pe vaste întinderi de noroi ce acoperă vegetaţia, de obicei luxuriantă, la Brumadinho, în statul Minas Gerais.

Într-o imagine surprinsă de un fotograf AFP, o vacă era blocată în noroi până la gât.

Intemperiile nu împiedicau ”baletul” funebru al elicopterelor, care străbăteau neîncetat cerul, în căutarea unor supravieţuitori, dar care ridicau cel mai adesea corpuri fără viaţă.

Catastrofa s-a soldat cu cel puţin 34 de morţi, porivit unui nou bilanţ al pompierilor, care au anunţat anterior un bilanţ de 11 morţi şi 296 de persoane date dispărute, iar autorităţile se temeau că puţine ar mai putea fi găsite în viaţă.

Sâmbătă dimineaţa (ora locală), când bilanţul era de 345 de dispăruţi, 46 de persoane au fost găsite în viaţă - dintre care 23 erau rănite.

Salvatorii au găsit un autocar destinat angajaţilor de la Vale complet îngropat, în care se aflau mai multe corpuri, care nu au putut să fie scoase şi care nu au fost înregistrate, încă, în mod oficial.

După 35 de zile, guvernul SUA iese din blocajul bugetar... Cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 70 de ani, la Moscova! Nămeți au depășit un metru, iar traficul a fost d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x