Antena Căutare

62% - prezenta mare la vot in Irak

Putin peste 62% dintre irakienii cu drept de vot s-au prezentat duminica la sectiile special amenajate de pe teritoriul Irakului, o cifra considerata mare si datatoare de sperante pentru consolidarea democratiei, conform analistilor de politica externa.

Si asta in ciuda amenintarilor de dinainte venite din partea sunitilor islamisti, o parte puse in aplicare duminica, atunci cand 38 de persoane si-au pierdut viata in mai multe atentate.

Primele rezultatele sunt asteptate insa de-abia peste o zi sau chiar doua, iar oficialii spera ca pasul spre democratie sa fie mai puternic de aceasta data, iar conflictele de ordin inter-etnic sa mai scada din amploare.

Unele surse dau insa deja ca sigura victoria partidului d ela putere, Statul Legii, cre ar fi castigat in peste 10 provincii. Se asteapta si rezultatele votului dat de peste 270.000 de irakieni din afara granitelor tarii.

Statele Unite al Americii au promis ca vor renunta la operatiunile speciale din Irak la data de 31 august 2010, iar pana la finalul anului 2011 nici un soldat sau unitate militara nu se va mai afla pe teritoriul Irakului.

Islandezii au votat impotriva platii de la buget a datoriilor Guvernului... Rusia renunta la rubla?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x