Antena Căutare

9000 de puscasi marini, retrasi de la o baza militara americana din sudul Japoniei

Aproape jumatate dintre trupele americane din Okinawa, sudul Japoniei, vor fi retrase, conform unui comunicat emis vineri la Tokyo, scrie CNN.com.

Decizia vine in urma tensiunilor aparute dintre militari si populatia locala, in privinta terenurilor folosite de catre armata SUA.

"Aproximativ 9.000 de soldati si familiile lor vor fi mutati de la Okinawa in afara Japoniei", conform jurnalistilor americani.

Japonia si Statele Unite colaboreaza in cadrul proiectului de relocare a bazei aeriene de la Futenma intr-un golf protejat de pe insula.

Conform secretarului de stat in ministerul Apararii, Leon Panetta, aproximativ 9000 de militari vor fi transferati in afara regiunii.

Puscasii marini vor fi relocati in Darwin, Australia si in Hawaii, confirmand astfel planul presedintelui Barack Obama de a avea o acoperire militara echilibrata in zona Oceanului Pacific.

Foto: bionicbong.com

Un deputat francez de origine romana a numit-o pe iubita lui Hollande "rottweiler"... Cutremur de 6,4 grade pe scara Richter in largul arhipelagului Tonga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x