Antena Căutare

A început războiul! Franţa, avertizare alarmantă, cu privire la atacurile din SIRIA: "Există riscul unui nou dezastru umanitar"

Ministrul de Externe francez Jean-Yves Le Drian a avertizat cu privire la un dezastru umanitar în oraşul sirian Idlib, care se află sub controlul rebelilor şi ar putea fi următoarea ţintă a armatei siriene.

Ministrul de Externe francez Jean-Yves Le Drian a avertizat cu privire la un dezastru umanitar în oraşul sirian Idlib, care se află sub controlul rebelilor şi ar putea fi următoarea ţintă a armatei siriene.

Regiunea Idlib rămâne cea mai populată zonă din Siria aflată sub controlul rebelilor care se luptă cu guvernul de la Damasc. Le Drian a precizat că Idlib are acum aproximativ două milioane de locuitori printre care şi sute de mii de sirieni evacuaţi din alte oraşe care au fost cucerite de regimul sirian.

Există riscul unui nou dezastru umanitar. Soarta Idlibului trebuie să fie stabilită printr-un proces politic, care ar include şi dezarmarea rebelilor”, a declarat Le Drian într-un interviu pentru săptămânalul francez Le Journal du Dimanche.

A început războiul. România se implică în conflictul mondial dintre SUA și Siria

Unii dintre liderii rebelilor au declarat că se tem de un masacru la Idlib după ce un oficial iranian a declarat că Idlib ar putea fi viitoarea ţintă. Le Drian a adăugat că Franţa va monitoriza atent şi situaţia din nord-estul Siriei, regiune care a fost eliberată de sub ISIS cu ajutorul Franţei.

Să nu uităm că inamicul nostru principal rămâne ISIS precum şi alte grupări teroriste care momentan se regrupează în estul ţării”, a afirmat Le Drian.

Le Drian a declarat şi că Rusia neagă realitatea din Siria şi că nu poate exista o justificare pentru faptul că îl protejează pe Assad.

„Este o negare a realităţii şi am văzut acest lucru de mai multe ori. În 2013 şi în 2017 ruşii au negat că regimul sirian a folosit arme chimice”, a susţinut Le Drian.

Atenție, imagini șocante! O femeie trăiește coșmarul vieții ei, după ce a rămas fără nas: "Cel mai periculos este c... Incendiu uriaș, la un pas de a distruge cel mai mare oraş din Australia. 2500 de hectare ard! Sute de pompierii se luptă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x