Antena Căutare

Un britanic uimește medicina! A infectat cu coronavirus cel puţin zece persoane, dar el s-a "recuperat complet"

Un om de afaceri din Marea Britanie, care a contractat coronavirusul în timpul unei călătorii în Singapore şi a infectat apoi cel puţin alte 10 persoane, a declarat marţi că s-a "recuperat complet".

Un britanic uimește medicina! A infectat cu coronavirus cel puţin zece persoane, dar el s-a "recuperat complet"
Coronavirus în China, peste 1000 de morți | Profimedia

Steve Walsh, originar din Hove, sudul Angliei, a fost infectat cu coronavirus în timpul unei conferinţe la Singapore.

La revenirea în Marea Britanie, el s-a oprit câteva zile la o cabană dintr-o staţiune de schi din Alpii francezi, unde mai mulţi britanici, inclusiv un copil de nouă ani, au fost infectaţi cu coronavirus. Cinci sunt internaţi în Franţa, iar un bărbat este spitalizat pe insula spaniolă Majorca.

Walsh s-a întors apoi în Marea Britanie unde ar fi transmis coronavirusul altor cel puţin cinci persoane, între care doi medici. Unul dintre aceştia a lucrat într-un centru medical din Brighton, care şi-a suspendat activitatea.

"Vreau să mulţumesc NHS (Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie) pentru ajutorul şi îngrijirile primite. Sunt complet recuperat şi gândurile mele se îndreaptă către cei care au contractat coronavirusul", a declarat Walsh într-o declaraţie de la spitalul din Londra, unde se află încă în carantină.

El a explicat că a contactat serviciile de sănătate imediat ce a realizat că a fost expus la un caz confirmat de coronavirus. "Am fost sfătuit să merg într-o cameră izolată din spital, în pofida absenţei simptomelor, şi apoi să rămân izolat acasă", a spus el.

"Când diagnosticul a fost confirmat, am fost trimis la o unitate din spital unde am rămas în carantină şi unde mă aflu încă şi, ca măsură de precauţie, familia mea a fost, de asemenea, rugată să rămână izolată", a explicat el.

Supranumit "Super-spreader" (Super-propagatorul) de presa tabloidă britanică, bărbatul este un manager de vânzări în vârstă de 50 de ani, tatăl a doi copii, potrivit The Daily Mail.

China dezminte orice implicare în piratarea masivă de date la Equifax în Statele Unite... O mulţime imensă marchează la Teheran 41 de ani de la Revoluţia islamică; SUA nu suportă ”victoria” Revoluţiei islamice,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x