Antena Căutare

„Vrei cetățenie americană? Citește fraza! Ești nevăzător și nu poți? Păcat! Ai picat testul!”. Un tânăr și-a văzut visul năruit, dintr-o cauză ce l-a lăsat fără cuvinte!

Un tânăr nevăzător, în vârstă de 23 de ani, originar din Mexic, care a învățat limba engleză ascultând la radio, s-a pregătit temeinic înainte de a da testul pentru a obține cetățenia americană. L-a picat, însă, pentru că... Nu vede să citească.

„Vrei cetățenie americană? Citește fraza! Ești nevăzător și nu poți? Păcat! Ai picat testul!”. Un tânăr și-a văzut visul năruit, dintr-o cauză ce l-a lăsat fără cuvinte!
Lucio Delgado

Tânărul a părăsit Mexicul în urmă cu șase ani și își dorea un trai mai bun, ca cetățean al Statelor Unite ale Americii.

„Aici urma să am parte de educaţia pe care nu am putut să o obţin în Mexic", a spus tânărul Lucio Delgado.

Lucio nu a apucat să își vadă visul împlinit, doar pentru că este nevăzător, iar la testul pentru a obține cetățenia americană nu a putut citi o frază în limba engleză.

La rezultatul testului a contribuit și o încurcătură birocratică. Pentru a nu fi nevoit să susţină un test de citire, Lucio ar fi trebuit să dovedescă printr-un act că este orb. „Nu m-au crezut că sunt orb", a spus el.

Fără asigurare medicală, Lucio Delgado nu şi-a putut permite bucata de hârtie doveditoare. El este hotărât să nu renunţe şi caută o autoritate sau organizaţie care să îl ajute cu apelul făcut la decizie.

SUA îi bombardează pe talibani în provincia afgană Helmand, în pofida Acordului de la Doha... Cineastul iranian Mohammad Rasoulof, marele câştigător al Berlinalei de anul acesta, convocat să ispăşească o pedeapsă c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x