Antena Căutare

A ZGUDUIT Iranul din temelii și a ajuns la ÎNCHISOARE! O tânără de 18 ani a sfidat toate regulile, în pași de dans!

O tânără în vârstă de 18 ani din Iran a ajuns în spatele gratiilor, după ce a publicat pe Internet mai multe videoclipuri în care dansează, fără să fie acoperită de văl.

O tânără în vârstă de 18 ani din Iran a ajuns în spatele gratiilor, după ce a publicat pe Internet mai multe videoclipuri în care dansează, fără să fie acoperită de văl.

În orice alt colţ al lumii, Maedeh Hojabri ar fi o tânără obişnuită, pasionată de dans. Însă nu şi în Iran, acolo unde femeilor le este interzis să danseze în public.

Adolescenta de 18 ani a fost arestată săptămâna trecută pentru încălcarea normelor morale.

Cazul ei a generat un scandal de proporţii în rândul iraniencelor. Sub hashtag-ul „dansul nu e o infracţiune" sau „dansează pentru libertate" alte tinere de vârsta ei au creat o adevărată campanie pe reţelele de socializare.

Tânăra a devenit faimoasă după ce a publicat pe Instagram mai multe filmuleţe în timp ce dansează pe muzică persană, pop şi rap, fără a fi acoperită, însă, cu hijab. Acoperirea cu acest văl este obligatorie în Iran atunci când femeile apar în public.

Adolescenta a strâns milioane de vizualizări, iar contul ei de Instagram a devenit popular în rândul locuitorilor din Iran. Însă odată cu faima a atras şi atenţia autorităţilor.

După ce a fost interogată, iar ulterior eliberată pe cauţiune, tânăra a recunoscut, la televizor, că a încălcat normele morale. A declarat că a realizat videoclipurile doar de dragul faimei. Însă, nu este foarte clar dacă a fost forţată să facă această mărturisire.

Potrivit presei locale, mai multe tinere au fost arestate în ultimele săptămâni în urma unor acuzaţii similare. După care, urmând aceeaşi reţetă, au fost eliberate pe cauţiune.

Părinții copiilor din Thailanda, nevoiți să îi revadă printr-un geam din sticlă! Sacrificiul EXTRAORDINAR făcut de antre... Fiul preşedintelui Siriei este ÎNDRĂGOSTIT de… Cluj! Ce a spus despre oraș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x