Antena Căutare

ALERTĂ GENERALĂ în toată Europa: 46 de MORȚI anunțați în această dimineață: „E ceva NEMAIVĂZUT”

Valul de frig siberian care s-a abătut asupra Euroepi a ucis peste 40 de oameni până miercuri, inclusiv numeroase persoane fără adăpost, şi continua să perturbe transporturile, relatează AFP.

Numit ”Bestia din Est” de presa britanică, ”Ursul din Siberia” în Olanda, ”tunul de zăpadă” în Suedia sau ”Moscova-Paris” în Franţa, acest val de frig s-a soldat cu 46 de morţi începând de vineri, potrivit unui bilnaţ AFP.

AFP numără 18 morţi în Polonia, şase în Cehia, cinci în Lituania, câte patru în Franţa şi în Slocavia, câte doi în Italia, România, Serbia şi Slovenia şi unul în Olanda. În Estonia, frigul a ucis şapte persoane în februarie.

În noaptea de marţi spre miercuri, mercurul a scăzut până la -21°C în regiunile muntoase din Croaţia şi Bosnia, la -20°C la Lübeck, în nordul Germaniei, -19°C în sudul Poloniei, -18°C în apropiere de Liège, în Belgia, şi la -10°C în jurul Londrei.

În Elveţia, un vârf negativ de -36°C s-a înregistrat la Glattalp, la 1.850 metri altitudine, un loc nelocuit, obişnuit cu acest tip de extreme. În Franţa, noaptea de marţi spre miercuri a fost mai rece în nord-est, cu -12°C la Metz.

Temperaturi glaciale, care urmează să dureze până joi, afectează în principal persoane fără adăpost. Câte trei au murit în Franţa şi în Cehia începând de vineri, iar doi în Italia, dintre care unul a refuzat să părăsească locul unde domea afară, la Milano.

Peste tot în Europa, ninsoarea şi poleiul au provocat haos pe drumuri şi au perturbat traficul aerian şi feroviar.

Numeroase zboruri au fost anulate sau întârziate pe aeroporturile britanice.

În Irlanda, compania low-cost Ryanair şi-a anulat toate zborurile cu plecare de pe aeroportul din Dublin.

Numeroase şcoli au fost închise în Regatul Unit, Irlanda, în nordul Portugaliei, Bosnia şi Kosovo, dar şi în Albania, unde numeroase sate şi orăşele au fost izolate de zăpadă.

Imaginile fac înconjurul Europei! "Morţii şi răniţii au fost duși laolaltă la spitale!" Două trenuri s-au cioc... S-a votat! Programul de lucru S-A SCURTAT! Câte ore vor lucra angajații din IULIE 2018. Legea a fost dată în Coreea de S...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x