Antena Căutare

"Amalthea" a renuntat sa sparga blocada asupra Fasiei Gaza

Nava sub pavilion moldovean „Amalthea” a ancorat aseara in portul egiptean El Arish. Prin aceasta decizie, organizatorii demersului umanitar au dat curs cererii israeliene de a nu incerca sa sparga blocada israeliana asupra Fasiei Gaza, informeaza europalibera.org

Miercuri, cu cateva ore inaintea sfarsitului crizei, guvernul moldovean a facut primele declaratii despre rolul jucat in evenimentele legate de „Amalthea". Victor Guzun, responsabilul pentru relatii internationale din ministerul moldovean al transporturilor, a declarat intr-un interviu acordat Europa Libera ca guvernul de la Chisinau a recomandat in mod ferm proprietarului navei sa se consulte in permanenta cu autoritatile israeliene.

Proprietarul grec al navei inregistrate in portul Giurgulesti, Alex Angelopoulos, a declarat tot ieri ca moldovenii ar trebui sa fie mandri ca sub drapelul lor sunt duse ajutoare umanitare pentru palestinieni.

In urma cu o zi, reprezentanti ai Gaddafi International, care au inchiriat vasul, au declarat ca echipajul nu va schimba destinatia vaporului care se indreapta spre Gaza. Nava a plecat din Egipt in urma cu cateva zile si transporta 2.000 de tone de alimente si medicamente. Daca soldatii din comandourile israeliene urcau la bordul vasului, nu ar fi fost prima data cand se producea un astfel de incident. In urma cu o luna, comandourile israeliene au urcat la bordul unei flotile organizate de o fundatie din Turcia care, in ciuda avertismentelor, se indrepta spre Gaza. Noua activisti au fost ucisi in cursul ciocnirilor de la bordul vaselor.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: theage.com.au

Infidelitate pedepsita cu inchisoare... Udrea vrea sa dea in judecata cotidianul Daily Telegraph...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x