Antena Căutare

Andorra, a 76-a tara care recunoaste Kosovo

Ministerul de Externe al Kosovo a anuntat ca Principatul Andorra a recunoscut independenta Kosovo, fiind a 76-a tara care face acest lucru. "Confirmarea oficiala a fost trimisa Ambasadei Republicii Kosovo de la Bruxelles", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe.

Recunoasterea a venit intr-un moment in care "Ministerul de Externe face eforturi maxime pentru a grabi procesul de recunoastere".

Guvernul kosovar a aprobat miercuri o strategie de lobby pentru ca tarile sa recunoasca independenta Kosovo. Documentul se adreseaza totodata si tarilor care se opun recunoasterii, printre care si Romania.

De la declararea independentei, SUA si majoritatea statelor membre UE au recunoscut fosta provincie din Serbia, dar guvernul de la Belgrad, Rusia si alte mari puteri, printre care China, nu au recunoscut independenta.

Kosovo are nevoie de o majoritate de doua treimi din totalul de 192 de state membre ale ONU si de aprobarea Consiliului de Securitate pentru a putea face parte din Organizatia Natiunilor Unite.

Sursa: Antena3

Sondaj CE: Romanii, japonezii si francezii se tem de faliment... Specialistii anunta veri din ce in ce mai fierbinti in urmatorii 60 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x