Antena Căutare

Ariel Sharon a fost spionat de Securitate la ordinul lui Nicolae Ceausescu

Huffingtom Post publica extrase din biografia fostului prim-ministru israelian Ariel Sharon, realizata de fiul acestuia, Gilad Sharon. Fost general de armata, Ariel Sharon a fost ministru de externe in perioada octombrie 1998 – iunie 1999, devenind lider al partidului Likud in 2000 si prim ministru in anul urmator. In ianuarie 2006 a suferit un atac cerebral si a ramas, de atunci, in coma vegetativa.

Sharon a calatorit mult in afara tarii si inainte de a intra in politica, ca reprezentant al Armatei Israelului. In aceasta calitate a ajuns si in Romania, in timpul regimului Ceausescu.

Cazat intr-un hotel, Sharon a descoperit ca „cineva" ii plantase un microfon in camera. Amuzat, a vorbit direct in microfon, laudandu-si gazdele, dar anuntand ca a ramas fara sapun. In cateva minute, un angajat al hotelului i-a adus sapun.

Nu doar regimul Ceausescu a incercat sa il spioneze pe Sharon. Acesta a vizitat si Polonia, in 1988, impreuna cu sotia sa si cu un profesor prieten de familie, de origine poloneza, poreclit Bolek.

Nu mica i-a fost uimirea lui Bolek, cand Sharon l-a chemat in camera sa de hotel din Varsovia, l-a plasat intr-un anumit loc din incapere si l-a rugat sa traduca, cu voce tare, ceea ce avea sa ii spuna: „Presedintele Poloniei este un lider vizionar. Atat de vizionar, incat a plasat o camera video in camera mea de hotel. Din fericire pentru el, Lily (sotia lui Sharon) m-a insotit in aceasta calatorie, astfel ca vizionarea va fi si mai interesanta".

Citeste si Jurnalul!

Foto: wikipedia

Ti-au furat cardul? Il poti recupera contra cost, pe internet!... Iulia Timosenko, cercetata pentru presupusa implicare in asasinarea unui parlamentar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x