Antena Căutare

Armata americană semnalază un incident aerian cu Venezuela

”Un avion de vânătoare de fabricaţie rusă a urmărit în mod agresiv un (avion de tip) EP-3 Aries (aparţinând Marinei americane) la o distanţă periculoasă o perioadă de timp îndelungată, ameninţând securitatea echipajului şi punând în pericol misiunea EP-3”, subliniază armata americană.

Un avion venezuelean de vânătoare de tip Suhoi 30 (Su-30) a urmărit ”în mod agresiv” un avion american de spionaj în spaţiul aerian internaţional, denunţă armata americană, relatează Reuters.

Incidentul a avut loc vineri, în spaţiul aerian al Mării Caraibilor, prcizează, într-un comunicat, armata americană.

”Un avion de vânătoare de fabricaţie rusă a urmărit în mod agresiv un (avion de tip) EP-3 Aries (aparţinând Marinei americane) la o distanţă periculoasă o perioadă de timp îndelungată, ameninţând securitatea echipajului şi punând în pericol misiunea EP-3”, subliniază armata.

Acest incident, apreciază Forţele terestre americane (US Army) dovedeşte ”dispreţul” Guvernului preşedintelui socialist venezuelean Nicolas Maduro faţă de convenţii internaţionale şi ”demonstrează susţinerea militară iresponsabilă a Rusiei faţă de acest regim ilegitim”.

Statele Unite îl susţin în mod deschis pe liderul opoziţiei Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării în ianuarie.

Washingtonul anunţa, în ziua în care US Army semnala incidentul, că impune sancţiuni unui număr de patru reprezentanţi ai contraspionajului militar venezuelean.

Sursa : news.ro

British Airways şi-a suspendat cursele către Cairo, pentru o perioadă de şapte zile, din motive de securitate... Jared Kushner anunță că va finaliza planul economic pentru palestinieni într-un turneu în Orientul Mijlociu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x