Antena Căutare

Aruncarea in mare a ramasitelor lui Bin Laden, contrara regulilor Islamului

Reprezentantii Marii Moschee din Paris au fost consternati la aflarea vestii ca trupul lui Osama Bin Laden a fost aruncat in mare. Actiunea a fost clasificata drept „contrara regulilor sfinte ale Islamului", relateaza AFP. Potrivit posturilor de televiziune americane CNN si MSNBC,cadavrul lui Osama bin Laden a fost scufundat in mare, intr-un loc neprecizat, respectand traditiile musulmane.

"corpul unui defunct trebuie mai intai spalat cu apa si sapun, apoi numai cu apa si in final cu apa amestecata cu camfor, inainte de a fi infasurat in trei bucati de stofa".

"Inhumarea se face in pamant, fara sicriu. Trupul trebuie amplasat paralel cu Mecca, capul defunctului usor intors spre dreapta, pentru ca fata sa fie indreptata spre Kaaba, sanctuarul sfant al Mecca".

Scufundarea in apa a cadavrului lui Osama Bin laden nu a fost confirmata oficial. "Ne asiguram ca trupul sau este tratat in acord cu practica si traditia musulmana. Este un lucru pe care il luam foarte in serios", a spus anterior un oficial american.

Sursa: antena3.ro

Foto: EPA/Intactimages

Nunta regala in cifre. Afla cati oameni au muncit pentru acest eveniment.... Rusia ii lauda pe americani: Salutam succesul Washingtonului in uciderea lui Osama Bin Laden...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x