Antena Căutare

Așa arată SFÂRȘITUL LUMII! "Au murit carbonizați în propriile mașini". Cadavrele zac pe străzile din Grecia

Imagini apocaliptice cu dezastrul din Grecia. Vor fi trei zile de doliu naţional în republica elena, după catastrofa care a şocat întreaga planetă. Bilanţul oficial arată că cel puţin 60 de oameni, printre care si un bebelus de șase luni, au murit în urma uriaşelor incendii care au mistuit localităţi întregi.

Alte 172 de persoane au fost rănite. Cea mai gravă situaţie este în satul Mati, la doar 40 de kilometri de Atena, pe ţărmul mării Egee. Cei mai mulţi oameni s-au refugiat în apă de teama flăcărilor, însă nu toţi au reuşit să se salveze.

Cel mai mare incendiu de vegetaţie din ultimul deceniu din Grecia a izbucnit într-o pădure de pini, iar flăcările au fost propagate rapid de rafalele de vânt care au atins chiar şi 100 de kilometri pe oră. Cea mai gravă situaţie este în staţiunea Mati, la 40 de kilometri de capitală. 26 de trupuri neînsufleţite au fost găsite în curtea unei vile de voluntari ai Crucii Roşii.

Cele mai multe victime au ars în propriile locuinţe sau în maşinile cu care voiau să fugă din calea flăcărilor.

Avertisment pentru românii care vor să plece în concediu în Grecia

Grecia este cea una dintre cele mai populare destinaţii şi pentru turiştii români. Potrivit Ministerului de Externe de la Bucureşti, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor noştri. Turiştii afectaţi pot cere ajutor consular la numerele de telefon puse la dispoziţie de Ambasada României la Atena.

Sute de persoane sunt date dispărute după ruperea unui baraj. Autoritățile se așteaptă la ce e mai rău, numărul morților... Mărturiile din infern ale unei românce stabilite în Grecia: "Sunt foarte mulți morți, dar nu pot fi indentificați&q...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x