Antena Căutare

Atentat esuat la Obama? Serviciile Secrete l-au arestat pe cel care a tras in Casa Alba

Un barbat a fost arestat miercuri, in Pennsylvania, in legatura cu gloantele gasite de Secret Service la Casa Alba. Oscar Ramiro Ortega-Hernandez ar fi avut o obsesie pentru presedintele american Barack Obama, pe care l-ar fi comparat cu Anticristul, informeaza CBS News.

Prima audiere a lui Ortega va avea loc joi dupa amiaza intr-un tribunal din Pittsburgh. Procurorii au declarat ca ar putea sa il acuze pe acesta de tentativa de crima, chiar daca incidentul nu a reprezentat o amenintare pentru presedinte.

Potrivit unor surse citate de CBS News, Ortega-Hernandez nu era in vizorul Secret Service inainte de incidentul de vineri. Dar anchetatorii cred ca acesta ar fi vizat Casa Alba pentru ca il uraste pe presedintele Obama. Ortega-Hernandez l-ar fi comparat pe presedinte cu "Anticristul" atunci cand s-au intalnit recent.

Autoritatile investigheaza starea de sanatate psihica a acestuia si sustin ca au indicii ca barbatul crede ca atacul asupra Casei Albe face parte dintr-o misiune personala incredintata lui de Dumnezeu, potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de securitate.

Exista de asemenea indicii ca tanarul a devenit obsedat de Obama si Casa Alba, potrivit altor doi oficiali care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului deoarece ancheta este in desfasurare.

Ortega este din Idaho Falls, statul Idaho, si a fost dat disparut la 31 octombrie de catre familia sa. Vineri dimineata, el a fost oprit de politie intr-o suburbie a Washingtonului dupa ce ofiterii au fost chemati in legatura cu o persoana suspecta. Politia i-a facut poze dar nu avea niciun motiv sa il aresteze, a declarat locotenentul Joe Kantor.

Ortega, in varsta de 21 de ani, are un istoric de arestari in trei state dar nu a avut legatura cu nicio organizatie radicala, potrivit politiei. El a fost arestat miercuri dupa-amiaza la un hotel din apropiere de Indiana, Pennsylvania, la nord-vest de Washington, a precizat Secret Service. Ulterior, Ortega a fost preluat de politia din Pennsylvania.

Sursa: Antena3

SUA: Un baietel de 11 ani si-a dat mama pe mana politiei... VIDEO! Miscarea Occupy Wall Street: Protestatarii, "linistiti" cu piper...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x