Antena Căutare

Avion militar turc, bombardat in timp ce parasuta ajutoare in Libia

Un avion turc de transport militar a fost vizat de tiruri ale apararii antiaeriene deasupra Libiei, in timp ce parasuta ajutoare umanitare in aceasta tara, relateaza luni agentia de presa semioficiala Anatolia.



Pilotii au efectuat manevre de urgenta pentru a scapa de tiruri, care in final nu au atins aparatul de zbor. Aeronava a revenit ulterior, fara probleme, la baza sa din Turcia, dupa o escala la Benghazi (est) pentru a constata eventuale pagube, anunta AFP.

Autoritatile turce le-au transmis oficialilor din cadrul Consiliului National de Tranzitie (CNT) coordonatele geografice ale locului in care s-a produs incidentul, pentru a stabili daca tirurile proveneau de la trupele loiale colonelului Muammar Kadhafi sau de la combatantii CNT, a precizat la randul sau cotidianul turc Hurriyet.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a efectuat un turneu in tarile "Primaverii arabe" saptamana trecuta si a mers la Tripoli vineri, unde s-a intalnit cu liderii CNT.

Lupte violente au avut loc sambata si duminica intre fortele noilor autoritati libiene si sustinatorii liderului inlaturat de la putere, Muammar Kadhafi, la Bani Walid, unul dintre ultimele bastioane ale combatantilor loiali fostului regim libian.

Sursa: Jurnalul National

Medic roman din Franta, concediat din cauza nationalitatii... VIDEO! Obama ia bogatii in colimator: Vrea cresteri de taxe de 1.500 mld. dolari in urmatorii 10 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x