Antena Căutare

Barack Obama da 2 miliarde de dolari pentru construirea celei mai mari centrale solare din lume

Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat ca va oferi aproximativ 2 miliarde de dolari in calitate de garantie pentru imprumuturi la doua companii. Banii sunt pusi la bataie pentru construirea si dezvoltarea unor statii, inclusiv si celei mai mari din lume pentru obtinerea energiei solare, informeaza BBCNews

Compania spaniola Abengoa Solar va primi garantii pentru construirea statiei "Solana" in Gila Bend , Phoenix, in valoare de 1,45 miliarde de dolari. De asemenea, companiei Abound Solar Manufacturing I se vor oferi 400 milioane de dolari pentru crearea unor noi panouri solare pe cele doua statii.

Unul din obiectivele principale ale unei astfel de decizii a devenit crearea unor noi locuri de munca in economia SUA, mentioneaza si The Guardian. Se presupune ca ambele proiecte vor genera aproximativ 1500 locuri de munca permanente si 3600 locuri de munca temporare in constructie.

Potrivit lui Obama, se incearca infiintarea de locuri de munca in sectoarele legate de tehnologiile "verzi" (ecologic pure). In acelasi timp, el a acuzat opozitia ca blocheaza acordarea indemnizatiei pentru somaj.

Aproximativ 2 miliarde de dolari au fost acordate de catre Cabinetul lui Obama pentru programul de stimulare a economiei adoptat in 2009 care are un buget de 787 miliarde de dolari . La jumatatea anului 2010, o parte din acesti bani au fost cheltuiti deja. Insa obiectivul principal de a reduce somajul nu a fost atins inca. Nivelul somajului ajunge la 9,5 %, adica de doua ori mai mare decat rata pre-criza. Din momentul recesiunii, SUA a pierdut 8 milioane de locuri de munca.

Sursa: jurnalul.ro

Rusia, Kazahstan si Belarus au realizat o Uniune Vamala... Autoritatile ecuadoriene au descoperit un submarin proiectat pentru transportul de droguri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x