Antena Căutare

Basescu, in presa italiana: Batran burghez comunist, fascist cu discurs ultranationalist

Traian Basescu este descris de presa italiana drept unul dintre cele mai nepopulare personaje din Romania. O publicatie online din peninsula scrie despre Basescu ca este cel care a inchis spitale si scoli acuzand profesorii si medicii de falimentarea sistemului pe care chiar el il guverneaza de ani buni.

Publicatia italiana online giornaleitaliano.info il vede pe Traian Basescu drept un batran burghez comunist, fascist cu discurs ultranationalist.

"Traian Basescu a gestionat criza economica transferand toate sacrificiile pe spatele claselor sociale cele mai sarace. Este un sustinator al unui capitalism agresiv, adorand sa isi biciuiasca poporul pe care il acuza ca e lenes.(...) Basescu a devenit unul din cele mai nepopulare personaje din Romania."

Autorul articolului avertizeaza ca Traian Basescu a inceput sa schimbe tactica pentru a recupera popularitate pierduta in ultimii ani.

"A negat ca Ion Antonescu (maresal nationalist, aliatul lui Hitler in al Doilea Razboi Mondial) ar fi fost vinovat pentru Holocaustul evreilor din Romania, apoi s-a declarat nationalist si a facut declaratii impotriva Rusiei, incercand astfel sa speculeze mai vechile frustrari ale romanilor impotriva vecinilor de la Est".

Giornale Italiano, o publicatie a tinerilor universitari italieni, termina articolul cu o poza a lui Traian Basescu trucata, in care este asemuit lui Adolf Hitler.

Sursa: Antena3

Foto: giornaleitaliano.info

VIDEO! BBC: Celebrul artist Ion Barladeanu moare de foame in Romania!... Comandantul rebelilor libieni a fost asasinat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x