Antena Căutare

Basescu: Romania va trimite o fregata sa lupte impotriva piratilor somalezi

Romania va trimite o fregata sa lupte impotriva piratilor somalezi. Fregata care participa acum la misiunea NATO din Mediterana va fi mutata in Cornul Africii, sa participe la securizarea canalelor europene de navigatie. Traian Basescu a facut anuntul la intilnirea cu ambasadorii tarii noastre.

"Pentru ca suntem in zona participarilor militare, foarte curand vom schimba una din misiunile pe care le aveam cu fortele navale: vom disloca in cursul acestui an, la momentul la care se va stabili, una din fregate in Cornul Africii, renuntand la participarea la Active Endeavour in Marea Mediterana"

"Deci, sigur, este o misiune mult mai dura, pentru ca se inscrie in efortul statelor Uniunii Europene de a pune in siguranta liniile de navigatie din Oceanul Indian, din Golful Aden si consideram ca, cu informarea partenerilor din NATO, vom redisloca, vom redistribui capabilitatile noastre din Mediterana in Oceanul Indian", le-a spus presedintele Basescu ambasadorilor romani, in marja participarii la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.


Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

WikiLeaks: Militarii americani au executat cinci copii irakieni in 2006... Tigani din Romania si Bulgaria, evacuati cu tramvaiul dintr-o tabara din Franta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x