Antena Căutare

Belarusul graţiază un jurnalist ucrainean acuzat de spionaj, anunţă Zelenski

Belarusul a graţiat un jurnalist ucrainean condamnat anul trecut la opt ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de spionaj în această fostă republică sovietică, a anunţat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Belarusul a graţiat un jurnalist ucrainean condamnat anul trecut la opt ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de spionaj în această fostă republică sovietică, a anunţat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

”Un nou prizonier ucrainean, jurnalistul Pavel Şaroiko, condamnat la opt ani de închisoare în Belarus, a fost graţiat şi s-a întors deja acasă în Ucraina”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.

Іще один український в’язень, журналіст Павло Шаройко, засуджений у Білорусі до 8 років, був помилуваний і вже вдома в Україні!

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)

Potrivit diplomaţiei ucrainene, Pavel Şaroiko, un corespondent la Minsk al postului public Radio Ucraina Internaţional din 2011, a fost condamnat după ce a fost găsit vinovat de faptul că este agent de informaţii în serviciul Kievului.

Şaroiko a fost încarcerat în Belarus în octombrie 2017.

KGB-ul belarus, care şi-a păstrat numele din perioada sovietică, l-a acuzat că ”creat o reţea de spionaj” alcătuită din cetăţeni belaruşi, care erauplătiţi să transmită informaţii de natură militarăşi politică.

Kievul a respins aceste acuzaţii.

Potrivit serviciului de informaţii de la Ministerul ucrainean al Apărării, Pavlo Şaroiko a fost purtătorul său de cuvânt până în 2009, când a părăsit acest post din motive medicale pentru a-şi relua meseria de jurnalist.

Belarusul, o fostă republică sovietică condusă cu o mână de fier de Aleksandr Lukaşenko din 1994, este cel mai apropiat aliat al Rusiei.

Miscul s-a distanţat însă de Moscova în privinţa crizei ucrainene, după anexarea Crimeei şi izbucnirea războiului cu separatiştii proruşi în estul ţării în 2014.

Sursa : news.ro

Washingtonul a încurajat Ucraina să ancheteze cu privire la familia Biden în schimbul unei întâlniri Zelenski-Trump la C... Papa Francisc plantează un stejar la Vatican împreună cu indigeni din Amazonia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x