Antena Căutare

Bomba falsa, introdusa de jurnalistii britanici in Satului Olimpic din Londra

Cu mai putin de trei luni inaintea Olimpiadei de la Londra, cotidianul The Sun scoate la iveala deficiente alarmante in sistemul de securitate al Satului Olimpic. Un muncitor de pe santierul constructiilor olimpice a reusit sa strecoare o bomba falsa pana la doi pasi de marele stadion unde va avea loc ceremonia de deschidere.

Dispozitivul asamblat de reporterii de la The Sun arata exact ca o bomba cu plastic, dar era, fireste, inofensiv. El a fost asezat, la vedere, intr-un excavator condus de muncitorul care s-a oferit voluntar pentru test, dupa ce-i anuntase chiar el pe jurnalisti despre deficientele sistemului de securitate.

Intr-adevar, excavatorul echipat si cu o camera video ascunsa a trecut fara probleme prin doua puncte de control si a ajuns in incinta parcului olimpic, cu bomba cu tot. Muncitorul sustine ca s-a plimbat apoi, nestingherit, prin tot complexul sportiv. Ca dovada, a si fotografiat asa-zisa bomba pe fundalul stadionului olimpic.

Potrivit ziaristilor de la Sun, un potential terorist sinucigas n-ar fi trebuit decat sa se angajeze, si el, pe santier pentru a trece, la fel de usor, prin filtrele de siguranta. Comitetul de Organizare al Jocurilor a multumit ziarului pentru vigilenta si a promis ca va ancheta cazul si ca sistemul de paza va fi, oricum, intarit substantial in timpul Jocurilor.

The Sun releva ca fondurile alocate pentru siguranta Olimpiadei sunt evaluate la un miliard de lire sterline. Autoritatile nu pot decat sa spere ca articolul publicat de ziar in exclusivitate nu le-a dat idei adevaratilor teroristi.

Foto:thesun.co.uk

VIDEO! Alunecare de teren spectaculoasa pe o sosea din China... Tratament "minune" produs in China: Pastilele cu pudra obtinuta din carne de bebelusi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x