Antena Căutare

S-au aflat cauzele accidentului aviatic din Pakistan. Aproape 100 de oameni au murit cu zile, din cauza neglijenței. Ce discutau piloții în momentul tragediei

Apar noi detalii în cazul accidentului aviatic produs în Pakistan, în urma căruia aproape 100 de oameni au murit. Potrivit anchetei, prăbușirea aeronavei Airbus A320 a companiei PIA a avut loc pr fondul neglijenței piloților, care discutau de coronavirus. 

S-au aflat cauzele accidentului aviatic din Pakistan. Aproape 100 de oameni au murit cu zile, din cauza neglijenței. Ce discutau piloții în momentul tragediei
S-au aflat cauzele accidentului aviatic din Pakistan. Aproape 100 de oameni au murit cu zile, din cauza neglijenței. Ce discutau piloții în momentul tragediei

Anunțul a fost făcut de ministrul Aviației, care a precizat că tragedia a avut loc pe fondul neglijenței piloților, dar și a controlorilor aerieni.

"A existat neglijență de ambele părți", a declarat Ghulam Sarwar Khan, care a prezentat un prim raport al accidentului în fața Parlamentului. "Pilotul a ignorat instrucțiunile controlorilor aerieni, care la rândul lor nu au raportat daunele provocate avionului de o primă tentativă ratată de aterizare”, a afirmat el.

Momentul prăbușirii avionului din Pakistan, suprins de o cameră de supraveghere. Mărturisirile dramatice ale unui supraviețuitor: ”Auzeam țipete din toate direcțiile!” Cel puțin 90 de oameni au murit

De asemenea, acesta a precizat că în timpul fazei de aterizare, "pilotul și copilotul nu erau concentrați și în toată conversația au vorbit de corona. Virusul era în mintea lor, familiile le erau infectate și discutau despre acest subiect”, a povestit Khan, pe baza înregistrărilor din cutiile negre ale avionului, analizate în Franța.

"Când (pilotul) a atins punctul de aterizare, turnul de control i-a spus sunteți prea sus, trebuie să coborâți. A ascultat rapid apelul și a spus: voi ieși". Apoi a reînceput să discute despre coronavirus", a continuat ministrul care a acuzat un "exces de încredere" al piloților și lipsa de "concentrare".

Un avion cu peste 100 de persoane la bord s-a prăbușit, într-o zonă rezidențială! Ce a spus pilotul înainte de tragedie! Atenție, imagini tulburătoare! VIDEO

Avionul, cu trenul de aterizare retras, a avut o primă tentativă de aterizare iar motoarele au atins solul de trei ori, înainte de a redecola pentru o a doua tentativă, potrivit lui Ghulam Sarwar Khan.

Turnul de control "ar fi trebuit să informeze (piloții) când a văzut avionul atingând solul cu motoarele și a remarcat incendiul care de la motoare, dar nu a făcut acest lucru", a precizat el.

În cele din urmă, avionul s-a prăbușit într-o zonă rezidențială. 97 dintre cele 99 de persoane aflate la bord, între care 8 membri ai echipajului, au murit.

Avionul era asigurat pentru 20 de milioane de dolari

Avionul Airbus A320 al companiei Pakistan International Airlines (PIA) care s-a prăbușit săptămâna trecută într-o zonă aglomerată din capitala Karachi era asigurat pentru 19,7 milioane de dolari, informează Yahoo News, care citează Reuters.

Potrivit unui document, asiguratorul era Compania Națională de Asigurări din Pakistan și Marsh era brokerul de reasigurare pentru poliția PIA care expira pe 29 decembrie.

17 persoane au fost ucise după ce un avion militar s-a prăbușit într-un cartier rezidențial din Pakistan

Surse citate de Reuters spun că polița era reasigurată pe piețele internaționale, iar compania AIG ar fi principalul reasigurator.

Un avion al companiei Pakistan International Airlines cu 107 persoane la bord s-a prăbușit, vinerea trecută, într-o zonă rezidențială a orașului Karachi, aproape de aeroport, a confirmat pentru Sky News un purtător de cuvânt al companiei. Cel puţin doi pasageri au supravieţuit. Încă nu sunt date despre alte victime, printre persoanele care locuiau în zona rezidențială.

„Hai, îndrăznește! Te omor!”. Două femei au bătut un bărbat, pe stradă! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! VID... Cutremur de 7,5 grade, urmat de 140 de replici! Mii de vieți au fost salvate de un sistem de avertizare seismică: „Apa d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x