Antena Căutare

Ce mesaj a transmis Vladimir Putin de Ziua Internațională a Femeii. Declarația președintelui rus, în plin război cu Ucraina

În plin război cu Ucraina, Vladimir Putin a transmis un mesaj de Ziua Internațională a Femeii, adresându-se mamelor, soţiilor, surorilor şi iubitelor soldaţilor.

Vladimir Putin, ținând un discurs la pupitru Galerie
Vladmir Putin a transmis un mesaj de Ziua Intenațională a Femeii | gettyimages.com

Mesajul lui Vladmiri Putin de Ziua Internațională a Femeilor a fost transmis în timp ce armatele ruse bombardau zone ale Ucrainei. În cadrul declarației, președintele rus a afirmat că le înțelege pe rusoaicele îngrijorate pentru soldații plecați „în operațiunea militară specială”, așa cum numește Vldmir Putin invazia Rusiei.

În cadrul mesajului, Vladimir Putin a afirmat că recruţii şi rezerviştii nu participă la ostilităţi și că „la misiuni participă doar trupe profesioniste”.

Vladimir Putin, mesaj pentru femeile îngrijorate de soarta soldaților: „Puteţi fi mândre de ei”

„Aş vrea să subliniez că recruţii nu participă şi nu vor participa la ostilităţi şi că nu va exista o chemare a rezerviştilor”, a declarat Vladimir Putin, într-un mesaj publicat pe site-ul președinției de la Kremlin.

Președintele Rusiei s-a adresat mamelor, soţiilor, surorilor şi iubitelor soldaţilor „care sunt acum în luptă şi apără Rusia într-o operaţiune militară specială”.

“Înţeleg cât de îngrijorate sunteţi pentru cei iubiţi. Puteţi fi mândre de ei, cum toată ţara este mândră de ei şi este îngrijorată împreună cu voi”, a afirmat liderul de la Kremlin.

Cum s-a încheiat a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina: „Mici progrese cu privire la culoarele umanitare”

O a treia rundă de negocieri a avut loc între reprezentanți ai Ucrainei și ai Rusiei, pe fondul războiului izbucnit la finele lui februarie 2022. Negociatorii au afirmat că nu s-a ajuns la concluzii care să îmbunătășească semnificativ situația actuală, însă s-au observat progrese la nivelul discuțiilor despre coridoarele umanitare.

Potrivit unui oficial ucrainean discuțiile s-au finalizat cu mici progrese cu privire la culoarele umanitare. Totuși, concluziile negociatorilor Ucrainei au fost că nu s-a ajuns la niciun acord care să îmbunătăţească semnificativ situaţia, potrivit news.ro.

Citește și: Unde se ascunde Volodimir Zelenski de trupele ruse care au atentat la viața sa: „Voi rămâne cât timp este nevoie pentru a câştiga”

Totodată, un consilier de la Kremlin a spus că negocierile desfășurate la Belarus „nu au fost la înălţimea aşteptărilor”.

Citește și: Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, mesaj sfâșietor despre victimele războiului. Ce imagini dureroase a publicat

Coridoarele umanitare au scopul de a servi pentru evacuarea civililor și pentru livrarea de mâncare și medicamente în zonele în care se duc lupte.

Prima dată despre coridoarele umanitare s-a discutat în a doua rundă e negocieri.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, declarații surprinzătoare despre războiul declanșat de Vladimir Putin: „E t... Volodimir Zelenski a decis retragerea soldaților ucraineni din misiunile de menținere a păcii în lume. Ce mesaj a transm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x