Căutare Live

Ce spune Vladimir Putin despre negocierile de pace cu Ucraina. Anunțul făcut de președintele Rusiei

Vladimir Putin a susținut o conferință de presă prin care a anunțat că negocierile cu Ucraina sunt „într-un punct mort”.

Vladimir Putin: „Negocierile de pace sunt într-un punct mort”

Profimedia

Președintele Rusiei a susținut în cadrul unei conferințe de presă că Ucraina nu a respectat înțelegerile de la conferința de pace de la Istanbul, iar negocierile în contextul „operațiunii militare speciale” (așa cum numește Vladimir Putin războiul din Ucraina) au ajuns „într-un punct mort, potrivit Financial Times.

Vladimir Putin a susținut o conferință de presă, după întâlnirea cu președintele din Belarus Alexandr Lukașenko.

Vladimir Putin: „Negocierile de pace sunt într-un punct mort”

Președintele Rusiei a spus că operațiunea din Ucraina decurge „conform planului”, că discuțiile de negociere sunt „într-un punct mort”. Totodată, Vladimir Putin a susținut că acuzațiile Ucrainei în ceea privește crimele împotriva civililor în Bucha sunt false.

„Am acționat pentru a crea condiții în care să continuăm discuțiile cu Ucraina. În schimb, ne-am confruntat cu situația de la Bucha, iar partea ucraineană a deviat de la acordurile de la Istanbul. Acum, problemele de reglementare a relațiilor cu Crimeea, Sevastopol și Donbas sunt excluse din posibilitatea unui acord de pace. Așa că ne-am întors de unde am plecat”, a spus Vladimir Putin în cadrul conferineței.

Ulterior, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a venit cu o reacție prin intermediul unui videoclip, amintind despre crimele de război.

„În Rusia s-a spus încă o dată că aşa-numita lor operaţiune specială se presupune că merge conform planului. Dar, să fiu sincer, nimeni în lume nu înţelege cum chiar s-ar putea realiza un astfel de plan. Cum s-ar putea concretiza un plan ce prevede moartea a zeci de mii de soldaţi proprii în puţin mai mult de o lună de război? Cine ar putea aproba un astfel de plan?”, a spus Volodimir Zelenski.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Volodimir Zelenski, despre actele de cruzime ale armatei lui Vladimir Putin

La aproximativ o lună jumătate de la izbucnirea războiului din Ucraina, Volodimir Zelenski confirmă noi acte de cruzime din partea soldaților ruși. Acesta a declarat că armata lui Vladimir Putin a lăsat mine peste tot în zonele pe care le-a părăsit, iar acest gest este considerat „crimă de război”.

„În regiunile din nordul ţării, din care ocupanţii au fost goniţi, continuă munca pentru aducerea siguranţei. În primul rând, eliminarea minelor. Trupele ruse au lăsat în urmă zeci, dacă nu sute de mii de obiecte periculoase. Acestea sunt abuze care nu au explodat, mine. Zilnic se elimină mii de astfel de obiecte. Ocupanţii au lăsat mine peste tot. În casele asediate. Pe străzi, pe câmpuri.

Au minat proprietăţile oamenilor, maşini, uşi. Au făcut totul conştient, pentru a face revenirea în zonele acestea după eliberare cât mai periculoasă posibil. Din cauza acţiunilor armatei ruse, teritoriul nostru este în prezent printre cele mai ‘contaminate’ cu mine din lume. Şi cred că asta trebuie de asemenea să fie considerată o crimă de război a trupelor Rusiei. Ei au făcut deliberat totul pentru a ucide sau a mutila cât mai mulţi oameni posibil, chiar şi atunci când au fost forţaţi să se retragă de pe pământul nostru. Fără ordinele corespunzătoare, nu ar fi făcut-o”, a mărturisit Volodimir Zelenski, conform news.ro.

Citește și: Ucraina a pierdut legăturile cu centrala nucleara Cernobîl. Nu mai pot fi furnizate informaţii referitoare la situaţia acesteia

De asemenea, liderul ucrainean a spus că se caută o cale legală prin care armata rusă să fie trasă la răspundere pentru actele de cruzime împotriva poporului ucrainean: „Lucrăm la o cale legală pentru a-i aduce pe ocupanţi în faţa justiţiei, o cale eficientă şi cât mai rapidă posibil. Pentru a nu aştepta decenii până când procedurile legale internaţionale se vor încheia, ci pentru a se accelera cursul justiţiei”.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Ce compromis este dispus să accepte Volodimir Zelenski. Ce i-a propus lui Vladimir Putin, în schimbul prizonierilor ucra... Preţurile petrolului au urcat miercuri cu peste 2%. Preşedintele american Joe Biden a acuzat Rusia de genocid...
Parteneri
Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât. Care sunt recomandările specialiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x